RUIMTES

Het Motorblok boogt op vier peilers: Zaal, Studio, Atelier, Cafe. Dit zijn niet zomaar fysieke ruimtes, ze staan voor de verschillende stadia van een proces. Van de kleine motoriek in het atelier, naar het repeteren in de studio naar het grote uitproberen in de zaal met telkens, uiteraard, de beste ideeën en ontmoetingen aan de bar.

Het Motorblok heeft geen drempels. Iedereen is welkom, Maker en Bezoeker.

ONZE ZAAL

Het was een enorme puzzel onze grote zaal zowel volledig ingericht als zo multidisciplinair en multi-inzetbaar mogelijk te maken. Dat is gelukt. We hebben een technische basis zaal ingericht. Met zwevende vloer, volledige PA en volledig ingericht en bewegend technisch dak. Alles is los te verrijden, hijsen, patchen en bedienen. Iedere professional kan hier plug and play aan de slag. Het is een ideale zaal geworden voor grote repetities, montages en try outs. Maar ook voor presentaties, bijeenkomsten, feesten en exposities.

Klik hier voor de technische specificaties.

ONZE STUDIO

Een oude witte fabrieksruimte met prachtig natuurlijk licht door de lichtstraat over de volledige lengte van de studio. Zo sober en leeg mogelijk en tegelijkertijd volledig ingericht voor vrijwel alle kunstdisciplines of bijeenkomsten.
Met haar ruime afmetingen van 12,10 x 7,30 m. Een oppervlakte van 90 m2. Speakers, koelkast en zwarte balletvloer is het de ideale uitvalsbasis voor theater of band repetities, bijeenkomsten, expo’s etc.

ONS ATELIER

Het atelier is Het Motorblok in het klein. Hier zitten makers van allerlei pluimage: theater, architectuur, beeldende kunst en hier houden de gebruikers van de ruimtes kantoor. We delen faciliteiten, kennis, koffie en het uitzicht.
 Er komt geregeld een plek beschikbaar om vast of tijdelijk te komen werken, onderzoeken of maken. Informeer hier naar de mogelijkheden.

ONZE HUISKAMER

Midden in het pand komt een brouwerij met een horecagelegenheid waar huurders en de ruim vijftig vaste kunstenaars en makers die in de fabriek gevestigd zijn elkaar ontmoeten. Brouwerij Breugem brouwt en schenkt hier eigen bier. Zo ontstaat er een fysieke plek waar men elkaar kan inspireren, ideeën uitwisselen en nieuwe samenwerkingen kan ontwikkelen. Dit café is de huiskamer van Het Motorblok, een ruimte die open is voor alles en iedereen. Hier wordt regelmatigde Crash-Test georganiseerd waar makers, schrijvers en muzikanten van binnen en buiten het pand nieuw materiaal en ideeën kunnen uitproberen. Deze avonden werken als multidisciplinaire jamsessies, waar kunstenaars materiaal van alle vormen kunnen uittesten.