PROJECTEN

Het Motorblok heeft vier doorlopende lijnen binnen het sociale domein. Projecten waarin wij Het Motorblok binnenste buiten keren, de deuren open zetten voor buurt, bezoeker, kunstenaar, kinderen en vrienden.

Het KogerveldKabinet

Het Motorblok heeft Fouad Lakbir en William Lounsbury gevraagd om met buurtbewoners middels storytelling, interviews en beeld de verhalen uit de buurt te vangen en te vertalen.

We willen laten zien en horen welke verhalen te vinden zijn in de wijk. De deelnemers leren de fundamentele elementen van storytelling en het leggen van verbindingen door verhalen te verzamelen en die vorm te geven. Aan het einde zal er een tentoonstelling worden onthuld en zal deze een jaar lang te zien zijn. Een plek waar iedereen zijn/haar werk trots kan presenteren!

Wordt vervolgd vanaf september 2022


CrashTest

De CrashTest is het ‘het zachtste podium van het land, waar op je bek gaan een pretje is’. Waarin nieuw talent en ervaren makers samenkomen met publiek in de eerste fase van hun werkproces. Hier worden schetsen van allerhande disciplines uitgeprobeerd en bijgeschaafd in een laagdrempelige café-setting. Door in een vroeg stadium open te gaan naar publiek creëren we inzicht in hoe werk tot stand komt en daarmee waardering voor de kunsten.

Eerstvolgende CrashTest datum volgt binnenkort


Het LAB [werktitel]

In Het LAB brengt Het Motorblok kunstenaars uit verschillende disciplines bijeen om gedurende een aantal weken te onderzoeken waar een mogelijke kruisbestuiving en versterking kan schuilen. Het gaat om het maakproces, niet om het toewerken naar een gewenst eindresultaat dat meetbaar is. 

Vanaf 2023


BABEL

Babel is het jeugdprogramma. Wij koppelen scholen aan professionele makers. Samen bouwen zij aan een ‘voorstelling’ in een van de (voor hen) ‘stoffige’ niches van het repertoire. Ze nemen het tegen elkaar op in een Shakespeare Battle, een Opera Battle, Een Moliere Battle. 

Vanaf 2023


Het project Het KogerveldKabinet is tot stand gekomen met behulp van de volgende fondsen: