Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Bear – SALIX Kameropera [Try-out]

August 12 @ 12:00 - 13:00

SALIX blaast kameropera nieuw leven in. De jonge theatergroep bedient een nieuwe generatie operaliefhebbers met toegankelijke en duurzame kameropera’s: humorvol, toegankelijk én compact.

De ‘extravaganza’ The Bear (1967) van de Engelse William Walton is gebaseerd op een klucht van Tsjechov en schildert een tragikomisch verhaal af tegen de achtergrond van een hoogst onwaarschijnlijke situatie. Dit stuk kaart op een ongedwongen manier het proces van verdriet, vernieuwing, verwerking en verleiding aan.

De weduwe Popova zwelgt in verdriet om haar overleden man. Ondanks dat haar huishulp Luka haar erop wijst dat het jaren geleden is dat dit gebeurde, is ze ontroostbaar. Als ze weer een driftbui krijgt door een triviale herinnering, wordt er aangebeld. Een bekende van haar man, Smirnov, staat voor de deur om een oude schuld van haar overleden man te innen. Popova weet van niets, en probeert eronderuit te komen, waarop Smirnov besluit om bij haar op de bank te wachten tot ze het geld heeft. Zijn botheid is ongekend en Popova roept uit: “You sir, are a bear! A brute! A monster! A bear!”. Gekrenkt daagt hij haar uit voor een duel, wat ze graag accepteert, al moet hij haar nog wel even laten zien hoe een pistool precies werkt. Tijdens zijn demonstratie van het wapen, is de spanning tussen de twee om te snijden. Wordt er een kogel afgevuurd? Of wordt er een liefdespijl geschoten?

Gebracht door de nieuwe, idealistische makers van SALIX, vormt The Bear als voorstelling de perfecte eerste kennismaking met opera. Een luchtig, vermakelijk en compact alternatief voor de vaak lange en zware stukken voor de ervaren fanatici.

KAARTEN ZIJN TE VERKRIJGEN BIJ DE DEUR, €5.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Dioraphte, BNG Cultuurfonds, Norma Fonds en Janivo Stichting. The Bear is tot stand gekomen in maakhuis Het Motorblok.

ROLVERDELING
Popova Lucie van Ree
Smirnov Jorne van Bergeijk
Luka Fabian Homburg

Onder begeleiding van het SALIX-ensemble
Piano Ben Weishaupt
Viool Natálie Kulina
Percussie Helmer Bijl
Fagot Noortje van Doorn
Harp Michela Zanoni

TEAM
Regie Rennik-Jan Neggers
Muzikaal leider Ben Weishaupt
Scenografie Anouk Boon
Licht/techniek Vincent Hoogstra
Campagnebeeld Marc Rilliet

Artistiek leider Rennik-Jan Neggers
Zakelijk leider Lisanne van Vucht

Details

Date:
August 12
Time:
12:00 - 13:00
Website:
https://www.salixkameropera.nl/

Venue

Zaal, Het Motorblok
Oostzijde 381
Zaandam,
+ Google Map