Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Een Oog in Zee [try-out]

3 November 2022 @ 19:00 - 20:15

Een Oog in Zee

Een oog in zee is een muziektheaterproductie van Stichting Noorderklank. In 75 minuten wordt een actuele versie gepresenteerd van de mythe van Ariadne en Theseus. Het libretto van Salomé Roodenburg vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Ariadne als een ‘oog’ op de waarheid ‘in een zee’ van leugens en manipulaties waarmee sommige machthebbers het volk hun wil opleggen. De muziektheaterproductie biedt een nieuwe context voor Haydn’s Arianna a Naxos dat integraal verwerkt is in een nieuwe compositie van Willem Boogman.

De rol van Ariadne wordt gezongen door mezzosopraan Helena van Heel. De rollen van Theseus en Dionysos worden, tekstloos, gespeeld door respectievelijk hoornist Fokke van Heel en accordeonist Vincent van Amsterdam. Danser Kenzo Kusuda voegt een extra dimensie toe die – vertaald in beweging – uiting geeft aan de ruimte en het gevoel van Ariadne. Door de compositie haast zichtbaar te maken gidst hij het publiek door het verhaal.

In de regie van Zephyr Brüggen en de scenografie van Salomé Roodenburg vervagen de grenzen tussen wat waar is en wat niet. Deze schimmenwereld wordt vormgegeven met doeken met schilderingen van Roodenburg en een lichtontwerp dat schaduwen en projecties kan creëren. Ariadne laat ons inzien dat de Minotaurus een verzinsel is om het volk te onderdrukken met angst, maar kunnen we haar wél blind vertrouwen?

KLIK HIER voor kaarten [via de kassa van het Zaantheater]

Een Oog in Zee is een productie van Stichting Noorderklank

Details

Date:
3 November 2022
Time:
19:00 - 20:15
Website:
https://www.stichtingnoorderklank.nl/producties/een-oog-in-zee/

Venue

Zaal, Het Motorblok
Oostzijde 381
Zaandam,
+ Google Map